Befounds blogg

Nytt utseende på Linkedin Företagssidans bannerbild

Linkedin rekommenderar formatet 1536 x 768

I Linkedins iver att få samma bild att fungera på både Desktop och Mobil, har dom gjort det svårt för oss kreatörer.

Men ha förtröstan, vi har gjort det enkelt igen, genom vår Photoshop mall har du full kontroll vad som visas och inte visas i de olika medierna. I bilden nedan ser du hur bilden ser ut när du öppnar upp den i Photoshop. 

Ladda ner mallen här ››


I detta exemplet har jag lagt in en bild med vindruvor.

Vi börjar med lagerna och vad de heter.

Vad är det då vi ser i de olika lagerna? och hur använder du Photoshopfilen.

Vi börjar överst med en mapp som heter "Ytor som inte visas" det är precis som den heter. Den info som finns under de olika röda fälten visas ej. I dessa lager ser du överst måttet på filen du skall göra, dvs 1536 x 768 pixlar (detta är vad Linkedin rekommenderar själva. Under detta lager hittar du ett lager som heter "Mobil 100%" detta fältet är det som döljs i en Mobil av hela bilden. Sedan fortsätter det ner med "Stor skärm" och sist "Bärbar dator". Så för att vara helt säker på att din info som text etc skall synas i alla versionerna måste du se till att den infon inte döljs av något rött fält. Enkelt eller hur? 

Du kan tända och släcka lager för att se hur de ser ut i t ex mobilen eller bärbar dator.

Lägg alltså in din bild ovanför lager "Background", och därefter lägger du in dina texter. När du sedan är klar med din bannerbild släcker du ner mappen med "Ytor som inte visas" och sparar din fil som du brukar göra annars.

Kommentera gärna om du undrar över något eller har en bra idé hur mallen kan göras ännu bättre. Självklart skall du dela detta inlägget så att vi kan göra detta lika enkelt för alla.

Print
Categories: Sociala medier
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Nyhetsbrev