– Befounds kurs var en enda stor aha-upplevelse, säger Morgan Hallin.

 
 

Morgan Hallin är produktionsansvarig på Svedala Block och Pennor, ett renodlat tryckeri i Svedala, två mil utanför Malmö. Han är också ansvarig för företagets hemsida och andra sociala medier.

Fakta om Svedala Block och Pennor

Specialister på tryckning av block i olika former samt import och tryckning av pennor

Grundat 1993

11 anställda

Eget penntryckeri

Egen blockproduktion

Egen reproavdelning


Hemsida: www.svedalablock.se

Det flyter tryckfärg i Morgan Hallins ådror.

– Jag anställdes på Svedala Block & Pennor 1995, men hade redan då med mig branschkunskaper hemifrån; far drev ett tryckeri, berättar han.

– Svedala Block & Pennor har ett gott renommé som leverantör av konferensmaterial – block, pennor, brevpapper, kuvert, kollegieblock – individuellt utformade för företag och organisationer som bjuder sina kunder eller medarbetare på konferens. Även konferensanläggningarna vänder sig till oss.

– Vi levererar utan mellanhänder, något som gör oss konkurrenskraftiga.

Vad var anledningen till att Svedala Block och Pennor vände sig till Befound?

Ju mer vi arbetar med hemsidan, desto fler kundkontakter får vi. Kursen öppnade mina ögon för nya möjligheter.

– Vår dåvarande hemsida höll inte måttet. Vi anlitade hjälp utifrån, men fick inte hemsidan som vi ville ha den. Så vi beslöt att sköta oss själva, men kände att vi behövde komplettera våra kunskaper.

– Vi sökte på nätet och fastnade för Befound. Vi tyckte att de verkade OK. Först byggde vi om hemsidan, sedan gick jag på kurs för att lära mig använda den.

Hur upplevde du kursen?

– Mycket lyckad! Lite tillspetsat kan jag säga att jag mest satt och gapade med öppen mun. Utbildningen var en enda stor aha-upplevelse.

– Jag kom till kursen i den tron att jag kunde en del om hemsidor, men insåg ganska snart att jag hade mycket att lära.

– Jag uppmanar alla som vill skapa och underhålla sin egen hemsida att ta hjälp av Befound. De lär ut hur man utvecklar hemsidan till att bli ett effektivt arbetsredskap i marknadsföringen.

Har du förändrat något i din inställning till arbetet Svedala Block och Pennors hemsida?

Jag kunde gå hem till företaget och direkt omsätta kunskaperna i praktisk nytta.

– Absolut! Jag fick med mig många nya idéer som gjort vår hemsida mera attraktiv. Ju mer vi arbetar med hemsidan, desto fler kundkontakter får vi. Kursen öppnade mina ögon för nya möjligheter.

Så här i efterhand, anser du att kursen kunde ha gjorts på ett annorlunda sätt?

– Nej, det var en perfekt mix mellan ”snack och verkstad”. Kursen funkade för mig. Jag kunde gå hem till företaget och direkt omsätta kunskaperna i praktisk nytta.

Hur skulle du beskriva Befound för en vän eller kollega?

– Jag skulle säga att Pontus Österlin och Mikael Siebenrock som driver Befound är oerhört kunniga. Jag känner stort förtroende för dem, inte minst för att de satt oss på rätt spår och hjälpt oss att få rätt saker att hända med vår hemsida.

Intervju och fotografi: Carl-Olof Börjesson, augusti 2012


Mer om Befounds kurser