Dela artikel

Dela på facebook och andra sociala medier ett av de bästa sätten få fler besökare

Att få besökarna till din sajt att dela webbsidor på Facebook eller andra sociala medier har visat sig vara ett effektivt sätt att få mer trafik - och det kräver väldigt liten arbetsinsats. Har du gjort något på din sajt som du vill att andra ska dela med sig av, så lägg bara till en dela knapp för Facebook eller några av de andra sociala nätverken på sidan. När någon tycker om din artikel eller ditt innehåll så trycker de på någon av knapparna, det kan vara en facebook gilla knapp också, och då får alla som den personens har i sitt nätverk reda på ditt fantastiska innehåll.

Tänk så mycket en "dela på facebook knapp" kan betyda

Facebook är allra störst då det gäller de sociala nätverken och att få något som sprider sig på Facebook kan betyda oerhört mycket. Ditt innehåll kan bli viralt, som det heter, dvs det sprider sig som en löpeld med (ungefär som mun-mot-mun metoden) och det är något som de som arbetar med sociala media och marknadsföring strävar efter. Det finns egentligen inget bättre sätt att marknadsföra sig på.

AddThis - en gratistjänst för att dela innehåll, analysera sociala medier, statistikSkärmbild från addthis med statistik över sociala medier

Okej nu har du kanske blivit övertygad om hur bra det är att få ditt innehåll delat på facebook och andra sociala medier - men hur gör du och vad kostar det? Så här gör du enklast för att få tillgång till dela-knappar på din sajt:

  1. Du surfar till addthis.com och startar ett konto hos dem - det kostar dig inte en krona!
  2. Du kommer få tillgång till en kod som du lägger in på de sidor du vill dela på din sajt.
  3. Du väljer dina egna knappar - alltså vilka sociala nätverk du vill att dina besökare ska kunna dela ut innehållet på.
  4. Du kommer få statistik över vilka sociala medier som gett dig mest besök.

Exempel på hur AddThis redovisar klickstatistiken ser du på bilden. Hur AddThis dela knappar kan se ut och fungera ser du överst och underst på denna sida - se nu till att dela denna sida till dina vänner och kollegor på Facebook, Twitter, LinkedIn, etc ;-)

Det självklara steget du ska ta för sociala media marknadsföring

Det finns egentligen ingen anledning för dig att tveka. Ta steget ut i den sociala världen med ditt innehåll och dina webbsidor. Använd AddThis, det är bekvämt och välbeprövat. Är du fortfarande inte övertygad?

Här kommer sex fördelar med AddThis:

  • gratis
  • ökar trafiken till din sajt
  • enkelt att installera
  • dela knapp för de flesta sociala media
  • facebook gilla knapp
  • analys av sociala media statistik