Hur fungerar Google Analytics?

Google Analytics är ett hjälpmedel som du kan installera på din hemsida för att samla in statistik om bl a:

  • hur många besökare du har
  • var i världen besökarna kommer från
  • hur besökarna hamnat på din sida (direkt, via länk eller via sökning)
  • vilka sökord besökarna använder
  • med mera

Första steget

Skapa ett Google Analytics konto

För att kunna börja använda dig av Google Analytics måste du först skapa ett konto hos Google. Därefter logga in på kontot och kopiera den kod som Google Analytics använder sig av.

Läs mer om hur du skapar ett Google Analytics konto här ››

Andra steget

Installera Google Analytics koden

Nästa steg är att du klistrar in Google Analytics koden på alla de sidor på din webbplats som du vill ha statistik från. Exakt tillvägagångssätt beror på hur din hemsida är programmerad. I de fall då du har en webbyrå som gjort din hemsida kan du helt enkelt bara maila över koden till dem, så lägger de in den på din webbplats. Om du själv skapat din sida i ett publiceringsverktyg bör det vara rätt så enkelt att klistra in koden som html-kod på alla sidor.

Tredje steget

Börja använda Google Analytics olika funktioner

När detta sedan är avklarat är det bara att logga in på Google Analytics och börja använda funktionerna. De allra flesta tittar på hur många besökare webbplatsen har. Men det finns så mycket mer och bättre saker att fokusera på.

Befound håller en populär grundkurs i Google Analytics som heter Google Analytics i Praktiken. Under en fullmatad heldag kommer du lära dig hur du kan använda de kraftfulla verktyg som finns tillgängliga på bästa sätt. Läs mer och boka kurs i Google Analytics här ››

Google Analytics kurs

Från 6900 kr
Gå Befounds populära grundkurs i Google Analytics - du kommer lära dig exakt vad som är värt att lägga din tid på. Ingen förkunskap krävs!
Läs mer om kursen Google Analytics i praktiken ››