Skapa ett Google Analytics konto

Första steget

För att få igång Google Analytics på din hemsida behöver du skapa ett konto på Google och sedan kopiera en enkel kodsnutt. Koden ska du lägga in på de webbsidor som du vill att Google Analytics ska samla information om.

Gör så här för att skapa ditt Google Analytics konto:

Gå till http://google.se/analytics och klicka på "skapa ett konto" - och därefter "ANSÖK" (längst ut till höger, högt upp på sidan) - följ sedan instruktionerna.

Andra steget

Installera Google Analytics koden

Nästa steg är att du klistrar in Google Analytics koden på alla de sidor på din webbplats som du vill ha statistik från. Exakt tillvägagångssätt beror på hur din hemsida är programmerad. I de fall då du har en webbyrå som gjort din hemsida kan du helt enkelt bara maila över koden till dem, så lägger de in den på din webbplats. Om du själv skapat din sida i ett publiceringsverktyg bör det vara rätt så enkelt att klistra in koden som html-kod på alla sidor.

Tredje steget

Börja använda Google Analytics olika funktioner

När detta sedan är avklarat är det bara att logga in på Google Analytics och börja använda funktionerna. De allra flesta tittar på hur många besökare webbplatsen har. Men det finns så mycket mer och bättre saker att fokusera på.

Befound håller en populär grundkurs i Google Analytics som heter Google Analytics i Praktiken. Under en fullmatad heldag kommer du lära dig hur du kan använda de kraftfulla verktyg som finns tillgängliga på bästa sätt. Läs mer och boka kurs i Google Analytics här ››

Titta på nedan film för en komplett genomgång hur du skapar ditt Google Analytics konto.

 

 

 

Pontus Österlin, webbstrateg på Befound

Hej, det är jag som är ansvarig för denna artikel. Har du några frågor eller problem så kontakta gärna mig!

Pontus Österlin

webbstrateg
Befound
pontus@befound.se

040 631 26 02

Pontus Österlin undervisar i SEO samt erbjuder konsulttjänster inom webbstrategi och sökmotoroptimering.

Läs mer om Pontus Österlin här ››

Google Analytics kurs

Från 6900 kr
Gå Befounds populära grundkurs i Google Analytics - du kommer lära dig exakt vad som är värt att lägga din tid på. Ingen förkunskap krävs!
Läs mer om kursen Google Analytics i praktiken ››