7 tips för hur man sökmotoroptimerar pdf-dokument

Här följer en lista med 7 viktiga punkter som du ska tänka på om du vill sökmotoroptimera ett pdf-dokument så att det hamnar högt upp på Google:

  1. Formulera texten i pdf-dokumentet som du skulle göra om du skrev en “vanlig” webbsida och tänk på hur du skulle sökmotoroptimerat den, vilka nyckelord du skulle använda, etc.
  2. Sedan behöver du ett program där du kan ändra i pdf dokumentets egenskaper, t ex Adobe Acrobat. Använd ditt nyckelord i Title (under “Properties”) - detta blir även Title i Googles sökresultatlista.
  3. Description i Googles sökresultatlista hämtas från texten - skriv därför gärna en ingress i ditt pdf-dokument som innehåller max 156 tecken och ditt nyckelord. Chansen är då större att Google använder just den som dokumentets description. 
  4. Du bör döpa pdf-dokumentet till något beskrivande, som också ska innehålla ditt nyckelord.
  5. Gör hellre fler pdf-dokument så att vart och ett av dem behandlar ett specifikt ämne. Ett enda stort pdf-dokument som innehåller allt möjligt är svårare att få relevant för det valda nyckelordet.
  6. Se till att ditt pdf-dokument inte blir för stort. Ju mindre minne det tar på hårddisken, desto snabbare går det att ladda ner från internet.
  7. Gör gärna “aktiva” hyperlänkar till din webbplats, då dessa räknas som inlänkar om dokumentet laddas ner och publiceras på någon annans hemsida.   

Ladda ner artikeln 7 tips för hur man sökmotoroptimerar pdf-dokument som ett pdf-dokument här ››